تهدید به قتل

تهدید به مرگ، آن است که شخص، دیگری را از آسیب رساندن به جان خود یا بستگانش، بترساند؛ حتی اگر این تهدید را عملی نکند.حکم تهدید به مرگ چیست؟ نحوه شکایت جرم تهدید به مرگ در سال ۱۴۰۲

طبق ماده ٣١ قانون مطبوعات، انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف یا حیثیت یا افشای اسرار شخصی باشد ممنوع است و مدیر مسئول به محاکم‌قضایی معرفی و با وی طبق قانون تعزیرات رفتار خواهد شد. در هر جرم مشهودی فرد می‌تواند به ضابطان دادگستری ( پلیس) و در غیر از ‌آن و در فوریت به دادسرا مراجعه کند. تهدید دارای سه عنصر و ارکان است ابتدا اینکه فرد چه میزان از این امر آسیب دیده است و فرد تهدید‌کننده چه مقدار قادر به عملی کردن آن تهدید است به طور مثال سن، جنس و موقعیت مهم است و نوع دوم اینکه فردی که تهدید می‌شود در چه اندازه مورد تهدید قرار گرفته است و عنصر سوم اینکه آیا آن کسی که تهدید می‌شود چه میزان امکان دفع خطر را دارد.

جرم تهدید به مرگ چیست؟

در قانون مجازات اسلامی، مجموعه‌ای از اقدامات مجرمانه که می‌تواند منجر به مجازات افراد گردد، ذکر شده است که یکی از این جرم‌ها، جرم تهدید کردن می‌باشد. به طور کلی، جرم تهدید، به این معناست که شخصی، دیگری را نسبت به آسیب رساندن به جان، مال و یا آبروی وی، ترسانده و این امر، منجر به ترس و سلب آرامش روانی دیگری شود.

در خصوص جرم تهدید به مرگ، باید به این نکته اشاره کرد که نفس تهدید کردن دیگران به قتل، جرم بوده و مجازات دارد و این موضوع، ارتباطی به عملی کردن تهدید، نخواهد داشت. لذا صرف اینکه فردی، با انجام اقدامات یا گفتارهایی، دیگری را نسبت به سلب حیاتش، مورد تهدید قرار بدهد، به مجازات تهدید، محکوم خواهد شد. تهدید به مرگ، به صورت زیر، در ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی، جرم انگاری شده است:

در صورتی که شخصی، به هر نحوی، دیگری را تهدید به قتل یا ضررهای جانی، شرافتی یا مالی نموده و یا اینکه، وی را نسبت به افشای اسرارش نموده باشد، اعم از اینکه این تهدید، متوجه خود شخص و یا بستگانش باشد و اعم از اینکه به این واسطه، تقاضای دریافت پول، مال یا انجام دادن یا عدم انجام کاری نماید، به مجازات محکوم خواهد شد.

مجازات جرم تهدید به مرگ چیست؟

مجازات تهدید به مرگ چیست؟

در خصوص حکم مجازات تهدید به مرگ، می‌بایست ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی را مورد توجه قرار داد که بر اساس این ماده، در صورتی که شخصی، به هر نحو، دیگری و یا بستگان وی را تهدید به مرگ کند، به مجازات تهدید به مرگ، محکوم خواهد شد که این مجازات، عبارت است از شلاق تا ۷۴ ضربه و یا حبس تعزیری از یک ماه تا یک سال.

بر این اساس، حکم مجازات جرم تهدید به قتل، به صرف اثبات تهدید به مرگ دیگری یا بستگان وی، قابل اعمال است؛ حتی اگر این تهدید، عملی نشده و تهدید کننده، یکی از انواع قتل را مرتکب نشود. لذا جرم تهدید به قتل، یک جرم مطلق است.

لازم به ذکر است که جرم تهدید به قتل، بر اساس ماده ۱۱ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب ۱۳۹۹، قابل گذشت محسوب می‌شود؛ لذا صدور حکم مجازات آن، منوط به شکایت شاکی است.

برای اثبات ادعای تهدید به مرگ چه مدارکی لازم است؟

طبیعتاً اثبات تهدید نیز مانند سایر جرایم مستلزم ادله روشن است تا قاضی پرونده قانع شود. طبق تجربه، سه مورد در اثبات ادعای تهدید به مرگ موثرتر از موارد دیگر است و در کمترین زمان به نتیجه دلخواه شما می رسد.

اعترافات متهم :

سریعترین راه برای اثبات ادعا و شروع مراحل قانونی اقرار شخص است. متهم باید نوع و دلیل تهدید را به مقام قضایی بگوید.

شهادت حاضران :

گاهی اوقات ممکن است تهدید در حین دعوا یا در یک مکان عمومی انجام شده باشد. در این صورت افراد حاضر در صورت شنیدن کلمه تهدید به مرگ می توانند با حضور در دادگاه و شهادت به اثبات ادعا و رسیدگی به شکایت کمک کنند.

دانش و تجربه قاضی :

یکی از مواردی که در اثبات ادعا مؤثر خواهد بود، شناخت قاضی پرونده است. این قاضی با بررسی اسناد و مدارک ارائه شده به دادگاه اقدامات پیگیری لازم را انجام می دهد، این روش زمان زیادی می برد و زمانی حکم نهایی صادر می شود که جرم با مدارک به دست آمده به طور کامل برای قاضی ثابت شود.

نحوه شکایت و رسیدگی به جرم تهدید به مرگ چگونه است؟

جرم تهدید به مرگ، جرمی است که به موجب آن، شخصی، دیگری را نسبت به آسیب رساندن به تمامیت جسمانی خود یا بستگانش، می‌ترساند. البته، جرم تهدید به مرگ، در صورتی محقق می‌شود که این ترساندن، نامشروع باشد. اما اگر تهدید به مرگ دیگری، بر یک مبنای مشروع و قانونی صورت گیرد، نمی‌توان از مرتکب، شکایت نمود. به عنوان نمونه، در صورتی که شخصی، به دیگری بگوید اگر دیه را نپردازی، قصاص می‌شوی.

نحوه شکایت از جرم تهدید به مرگ، به این صورت است که شخصی که خود یا بستگانش مورد تهدید قرار گرفته‌اند، می‌بایست به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و یک نمونه شکواییه جرم تهدید به مرگ را، از طریق سامانه ثنا، به ثبت برساند. البته، حین شکایت کردن از جرم تهدید به مرگ، می‌بایست علاوه بر مدارک هویتی از جمله شناسنامه و کارت ملی شاکی، اسناد و مدارکی که دال بر ارتکاب جرم تهدید به مرگ هستند نیز، به همراه داشت تا ضمیمه شکواییه شوند.

نحوه رسیدگی به جرم تهدید به مرگ، به این صورت است که شکایت، ابتدائا در دادسرا، مورد رسیدگی قرار گرفته و مقامات دادسرا، نسبت به آن، تحقیقات مقدماتی انجام می‌دهند. در صورتی که با توجه به اسناد و مدارک موجود در پرونده، وقوع جرم توسط متهم، محرز دانسته شود، پرونده، جهت رسیدگی ثانویه، به دادگاه کیفری، ارجاع می‌شود و این بار، قاضی دادگاه، با رسیدگی مجدد به شکایت، در صورت اثبات تهدید، حکم مجازات تهدید به مرگ را برای مرتکب، صادر می‌کند.

آیا حضور وکیل برای جرم تهدید به مرگ ضروری است؟

قطعاً هیچ اجباری در این کار وجود ندارد و هر فردی می تواند به تنهایی مراحل شکایت و تعقیب را طی کند. اما قطعا حضور وکیل در پرونده در حصول نتیجه بهتر موثر است، وقتی جلسه دادگاه را شروع می کنید، مشکلات تازه شروع شده است و ممکن است به دلیل بی کفایتی و عدم تجربه نتوانید جرم را ثابت کنید.

درخواست مشاوره از یک وکیل حرفه ای با تجربه به شما این امکان را می دهد که روند شکایت را به درستی شروع کنید. همچنین در جمع آوری مدارک لازم، پیگیری و حتی اظهارات مهم در دادگاه به شما کمک می کند،در نتیجه احتمال گرفتن نتیجه بهتر و سریعتر افزایش می یابد.

سوالات متداول❔

▪️آیا امکان گزارش تهدید پیامکی وجود دارد؟

اگر تهدید به صورت جدی و پس از بروز مشکل یا مشکلی رخ داده است، می توانید از آن شکایت کنید و با ارائه اسکرین شات یا پرینت پیامک، این ادعا را ثابت کنید.

▪️آیا کسی تهدید به مرگ میکند زندانی دارد؟

بله با اثبات جرم و حکم قاضی، جرم تهدید به مرگ بدون اقدام دیگری بین یک ماه تا یک سال حبس خواهد بود.

▪️تهدیدات را کجا گزارش کنم؟

می توانید با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضائیه، دادسرا یا اداره پلیس محل شکایت کنید.

▪️اگر ندانسته کسی را در تهدید به مرگ کنیم، آیا می توانند از ما شکایت کنند؟

بله اگر مستقیماً شخصی را به مرگ در جریان دعوا تهدید کردید، آن شخص می تواند با ارائه شاهدان و اسناد مربوطه از شما شکایت کند. البته رسیدگی به پرونده و حکم تهدید به مرگ در این پرونده منوط به تصمیم قاضی است.

▪️آیا می توان از فردی که بدون مدرک تهدید به مرگ کرده است شکایت کرد؟ چه اسنادی برای ادعا معتبر است؟

خیر، شما قطعاً برای ارائه ادعای تهدید به مرگ به شواهدی نیاز خواهید داشت. شهادت ناظران حادثه یا اسنادی مانند تصویر، پیامک و صوت ضبط شده برای ارائه به مراجع قضایی معتبر است.

طبیعتاً تهدید در هر سطحی می تواند خسارات مختلفی را برای قربانی به دنبال داشته باشد که در این میان آسیب های روحی و روانی از همه مهمتر است، بنابراین بهترین راه برای مقابله با این مشکل و حل آن کمک گرفتن از وکیل و اقدام قانونی است.
وکیل رضا بهروز  در زمینه های مختلف قادر است شما را در مراحل مشاوره، شکایت و بررسی همراهی کند. با ما در تماس باشید 09128892520📞

 

1 دیدگاه دربارهٔ «تهدید به قتل»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا