صدور گواهی عدم امکان سازش

گواهی عدم امکان سازش در واقع برگه ای می باشد که ثابت کننده ی این موضوع است که زن و مرد با یکدیگر نمیتوانند زندگی کنند

گواهی عدم امکان سازش چیست❔

با توجه به نام این گواهی کاملا قابل حدس است که با چه هدفی و چرا این گواهی صادر میگردد؛ با این وجود باید بگوییم که گواهی عدم امکان سازش یک تاییدیه رسمی از سوی دادگاه است، مبنی بر اینکه زن و شوهر به هیچ عنوان نمی توانند با یکدیگر زندگی مشترک را ادامه دهند؛ به عبارتی قصد، توان سازش و توافق میان طرفین وجود ندارد.

اگر هر دو طرف ازدواج متقاضی دریافت طلاق باشند یا به عبارتی طلاق توافقی باشد و یا در صورتی که زوج برای دریافت طلاق اقدام کند گواهی عدم سازش صادر می شود؛ اما چنانچه زوجه درخواست طلاق داشته باشد، شرایط کمی فرق می کند؛ در این وضعیت حکم طلاق صادر خواهد شد که در عمل با گواهی عدم امکان سازش فرق می کند.

در صورت صدور گواهی عدم امکان سازش، زوجین می‌توانند با مراجعه به دفترخانه ازدواج و طلاق، گواهی رسمی را به مسئول مربوطه تسلیم نمایند و خواستار جاری شدن صیغه طلاق شوند.

لازم به ذکر است که گواهی عدم امکان سازش زمانی صادر می‌شود که زوجین تمام جلسات مشاوره را گذرانده باشند و در این جلسات هیچ امیدی بر سازش و توافق آن ها وجود نداشته باشد؛ در این صورت با تایید مشاوران دادگاه امکان درخواست برای گواهی عدم امکان سازش وجود دارد.

براساس قانون حمایت خانواده در ماده 26 در صورتی که طلاق از نوع طلاق توافقی یا طلاق به درخواست زوج باشد دادگاه به صدور گواهی عدم امکان سازش اقدام و اگر طلاق به درخواست زوجه باشد حسب مورد مطابق قانون به صدور حکم الزام زوج به طلاق یا احراز شرایط اعمال وکالت در طلاق مبادرت می کند.

نحوه دریافت گواهی عدم امکان سازش به چه صورت است❔

دریافت گواهی عدم امکان سازش از طریق ثبت دادخواست طلاق در یکی از دفاتر خدمات قضایی صورت می‌گیرد؛ پس از ثبت دادخواست متقاضی باید به سامانه تصمیم طلاق رجوع کند و جهت گرفتن نوبت از این سامانه اقدام نماید.

در مرحله بعدی پرونده به یکی از سازمان ها و مراکز مشاوره خانواده ارجاع داده می شود تا وضعیت زوجین، مشکلات خانوادگی و… از تمام زوایا بازبینی و در جهت حل آن اقدام شود. در صورتی که مشاور پس از بررسی های کامل و عدم حصول نتیجه در جریان جلسات مشاوره به این علم رسید که امکان سازش، آشتی و توافقی برای ادامه زندگی مشترک وجود ندارد، یک گواهی مبنی بر عدم امکان توافق زوجین صادر می‌کند. در مراحل نهایی زوجین می‌توانند با ارائه این گواهی به دفاتر خدمات قضایی، دادخواست خود را برای دریافت گواهی عدم سازش ثبت کنند و در نهایت پس از صدور گواهی اقدام به آخرین مرحله یعنی طلاق نمایند.

گواهی عدم امکان سازش به درخواست زوج به چه

صورت است❔

اگر طلاق از طرف مرد باشد باید اقدامات قانونی لازم را انجام دهد و تکلیف مهریه و نفقه همسر خود را مشخص کند و سپس برای دریافت گواهی عدم سازش اقدام کند.

در این نوع از طلاق بعد از جلسات مشاوره نیاز به مراجعه مجدد به دادگاه نیست و خانم و آقا می‌توانند به صورت مستقیم به دفاتر ازدواج و طلاق مراجعه کنند. تا صیغه طلاق بین‌شان جاری شود.

در صورتی که آقا گواهی عدم سازش را از دادگاه دریافت و به دفتر خانه مراجعه کرد ولی خانم از آمدن به دفتر خانه برای جاری شده صیغه طلاق امتناع کرد، احضاریه‌ای برای خانم ارسال می‌شود.

مدت آن یک هفته است. در صورتی که بعد از احضاریه باز هم خانم به دفترخانه مراجعه نکند صیغه طلاق جاری می‌شود.

گواهی عدم امکان سازش به درخواست زوجه به چه صورت است❔

در صورتی که خانم وکالت در طلاق از جانب همسرش داشه باشد می‌تواند برای طلاق اقدام کند و به جای آقا وکیل بگیرد. اگر موفق به دریافت گواهی عدم سازش شد، می‌تواند به دفتر ازدواج و طلاق مراجعه کند تا صیغه طلاق جاری شود.

اگر بعد از دریافت گواهی توسط خانم، آقا همکاری نکند و به دفترخانه مراجعه نکند با درخواست دفتردار به دادگاه حکمی برای آقا فرستاده می‌شود. اگر باز هم بعد از دریافت این حکم آقا به دفتر مراجعه نکرد صیغه طلاق جاری می‌شود.

اعتبار گواهی عدم امکان سازش چقدر است❔

مدت زمان اعتبار گواهی عدم امکان سازش تنها سه ماه از زمان ابلاغ است؛ این بدین معنا است که چنانچه زوجین در طول این سه ماه جهت ارائه گواهی به دفتر ثبت طلاق مراجعه نکنند، اعتبار گواهی از بین خواهد رفت.

روش صحیح ارائه گواهی عدم امکان سازش اینطور است که برای انجام این اقدامات ابتدا باید به دفتر طلاق مراجعه کنید. مراجعه به دفترخانه بر عهده کسی است که گواهی به نفع او‌ صادر شده باشد؛ به عبارتی کسی که در دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش را ارسال کرده است، باید در مدت سه ماهه ای برای وی در نظر گرفته شده است نسبت به ارائه گواهی اهتمام ورزد. چنانچه گواهی از جهت طلاق توافقی صادر شده باشد، هر دو طرف یعنی چه زوج باشد و چه زوجه می‌تواند نسبت به ارائه گواهی اقدام نماید.

✔نکته:  اگر گواهی عدم امکان سازش ظرف مدت سه ماه به دفترخانه تسلیم نشود، متقاضی باید مجددا به دادگاه مراجعه کند تا دوباره گواهی برای وی صادر گردد.

نکات مهم از صدور گواهی عدم امکان سازش چیست❔

در شرایطی که طلاق از سمت مرد مطرح می شود، قبل از درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش، مرد بایستی تعهدات مالی خود از قبیل مهریه و نفقه و… را تمام و کمال پرداخت کند. در حقیقت طلاق از سمت مرد منوط به رعایت کامل حقوق مالی زن است.

صدور گواهی عدم امکان سازش تضادی با حقوق مالی زن ندارد. به این معنا که در صورت صدور این گواهی از سوی دادگاه صرفا عدم توافق و سازش زن و مرد برای دادگاه مشخص می گردد. پرداخت حق و حقوق مالی زن اعم از مهریه و نفقه بر عهده ی مرد قرار دارد و مرد موظف است نحوه پرداخت تمامی حقوق مالی زن را قبل از طلاق مشخص نماید.

در شرایطی که زن، وکالت طلاق از سوی مرد داشته باشد و بتواند از دادگاه گواهی عدم امکان سازش را دریافت کند، می تواند با کمک وکیلی که از جانب مرد گرفته به دفترخانه مراجعه نموده و برای ثبت طلاق خود اقدام نماید.

هرگاه درخواست طلاق از سمت مرد باشد و تمامی حق و حقوق مالی زن تمام و کمال پرداخت گردد، دادگاه گواهی عدم امکان سازش را صادر می نماید و نیازی نیست که مرد و زن مجددا به دادگاه مراجعه کنند. در نظر داشته باشید که در چنین شرایطی زن و مرد می توانند مستقیما به دفترخانه مراجعه نموده و طلاق خود را به ثبت برسانند. در صورت امتناع زن از مراجعه به دفترخانه، ازطرف دادگاه برای زن احضاریه ارسال می شود. قانون ظرف مدت زمان یک هفته زن را ملزم به مراجعه به دفترخانه می کند. در صورتی که زن مجددا از مراجعه به دفترخانه امتناع نماید، مرد می تواند به تنهایی به دفترخانه مراجعه نموده و صیغه طلاق را جاری کند.

• قانون برای گواهی عدم امکان سازش، مدت زمان 3 ماه اعتبار از زمان اعلام رای قطعی دادگاه در نظر گرفته است. بدین معنا که پس از اعلام صدور گواهی عدم امکان سازش از سوی دادگاه، زن و مرد ظرف مدت زمان 3 ماه بایستی برای ثبت طلاق خود اقدام کنند. در غیر این صورت گواهی مزبور اعتبار قانونی ندارد و باطل خواهد شد. در این حالت مجددا بایستی برای درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش اقدام نمود.

• صدور گواهی عدم امکان سازش به منزله ی جاری شدن صیغه طلاق و یا ثبت آن نیست. بلکه اجازه و تاییدیه ای قانونی از سوی دادگاه برای ثبت رسمی طلاق است. بنابراین تا زمان جاری شدن صیغه ی طلاق، زن و مرد در علقه ی زوجیت یکدیگر هستند.

• در شرایطی که زوجین در مراحل طلاق به صلح و سازش برسند و به نوعی این مساله احراز گردد، گواهی عدم امکان سازش از مرحله ی اعتبار ساقط است. در صورتی که زوجین مجددا برای طلاق اقدام نمایند بایستی از ابتدا مراحل صدور گواهی عدم امکان سازش را طی کنند.

• با توجه به رای کمیسیون قضایی، صدور گواهی عدم امکان سازش، قابلیت فرجام خواهی دارد.

• در رابطه با طلاق توافقی، پس از دریافت گواهی عدم امکان سازش از سوی دادگاه هر یک از زن و مرد یا وکلای منتخب آنها می توانند برای ثبت طلاق به دفتر خانه مراجعه نمایند.

• حکم طلاق با گواهی عدم امکان سازش متفاوت است. حکم طلاق در شرایطی از سوی دادگاه صادر می شود که طلاق از سوی زن مطرح گردد و علت آن نزد دادگاه به اثبات برسد. مدت زمان اعتبار این حکم، 6 ماه است.

تکلیف مهریه در گواهی عدم سازش چه میشود❔

در خصوص مهریه چنانچه مرد متقاضی طلاق باشد، مکلف به پرداخت مهریه خواهد بود. در این صورت مرد با پرداخت تمام و‌ کمال مهریه می‌تواند فرایند طلاق را پیش ببرد و یا زن در طی فرایند طلاق از دریافت مهریه مرد را معاف کند و رضایت به طلاق دهد و در حالت آخر مرد می‌تواند درخواست اعسار داده و اذعان کند که توانایی مالی پرداخت مهریه را ندارد تا در آخر دادگاه برای شرایط پیش رو تصمیم بگیرد.

در ارتباط به شرایط مهریه در طلاق توافقی هم همان طور که از نامش پیدا است، بر روی شرایط پرداخت مهریه یا عدم پرداخت آن توافقات بین زوجین صورت می گیرد و خللی در روند پرونده ایجاد نمی‌شود.

اعتراض به گواهی عدم سازش چگونه است❔

با اساس ماده 29 قانون حمایت از خانواده که در ادامه آن را می‌آوریم از آنجایی که این گواهی با توافق طرفین صادر می‌شود، امکان اعتراض ندارد.

ماده 29 : دادگاه ضمن رای خود با توجه به شروط ضمن عقد و مندرجات سند ازدواج، تکلیف جهیزیه، مهریه و نفقه زوجه، اطفال و حمل را معین و همچنین اجرت‌المثل ایام زوجیت طرفین مطابق تبصره ماده 336 قانون مدنی تعیین و در مورد چگونگی حضانت و نگهداری اطفال و نحوه پرداخت هزینه‌های حضانت و نگهداری تصمیم مقتضی اتخاذ می‌کند.

همچنین دادگاه باید با توجه به وابستگی عاطفی و مصلحت طفل، ترتیب، زمان و مکان ملاقات وی با پدر و مادر و سایر بستگان را تعیین کند. ثبت طلاق موکول به تادیه حقوق مالی زوجه است. طلاق درصورت رضایت زوجه یا صدور حکم قطعی دایر بر اعسار زوج یا تقسیط محکوم به نیز ثبت می‌شود.

در هرحال، هرگاه زن بدون دریافت حقوق مذکور به ثبت طلاق رضایت دهد می‌تواند پس از ثبت طلاق برای دریافت این حقوق از طریق اجرای احکام دادگستری مطابق مقررات مربوط اقدام کند.

تفاوت حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش چیست❔

زمانی که طلاق از سمت زوجه باشد و حق طلاق نداشته باشد یا در مواردی که دادگاه به صورت مستقیم طلاق را بررسی کند حکم طلاق صادر می‌شود که اعتبار آن 6 ماه است و به معنای طلاق خانم و آقا است.

در حالی که گواهی عدم سازش به معنای اجازه برای طلاق است و اعتبار آن به مدت 3 ماه است. که اگر در آن مدت به دفترخانه مراجعه نکنند به معنای منصرف شدن از طلاق است.

نمونه گواهی عدم امکان سازش :

بسمه تعالی

كلاسه پرونده …… شماره دادنامه : ………….

به تاريخ …… در وقت فوق العاده شعبه …. دادگاه عمومی …….. به تصدی امضا کننده زیر ایجاد و تشکیل شده است.

زوجين به نام های آقای …. دارای شماره شناسنامه ………..صادره از ………. و خانم …….. دارای شناسنامه شماره … صادره از ……. تقاضای خود را مبنی بر عدم امكان سازش به حضور دادگاه تقديم داشته اند، دادگاه محترم زوجين را دعوت به سازش و ادامه زندگی مشترک زناشوئی نموده، ولی با توجه به اين كه مساعی و اهتمام دادگاه، برای حصول سازش و صلح موثر واقع نگرديد؛ به استناد ماده واحده مصوب مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز، مستندا به آيين نامه اجرايي مصوب قوه قضاييه، با اعلام ختم دادرسی به شرح ذيل، مبادرت به صدور گواهی عدم امكان سازش می گردد.

در ارتباط با توافق زوجين به اسامی فوق و نيز با توجه به نظريه داوران رسمی، مبنی بر عدم امكان سازش زوجين اجازه داده می شود تا با مراجعه به يکی از دفاتر طلاق، به شرح توافق اقدام به طلاق از نوع …. نمايند.

موارد توافق شده به شرح زير هستند :

1. شرایط مهریه ……..

2. میزان نفقه ایام عده ……..

3. وضعیت حضانت فرزندان ……..

4. روش ملاقات فرزندان ……..

5. وضعیت زوجه از نظر محل زندگی ……….

6. هزینه حضانت ……..

7. حق الزحمه ……..

8. جهیزیه ……..

9. نفقه های به تعویق افتاده ….

10. سایر حقوق ……..

رئيس شعبه ……. دادگاه عمومي ……….. امضا

نمونه گواهی عدم امکان سازش طلاق یکطرفه :

دادگاه با بررسی اوراق پرونده ختم رسیدگی را اعلام و با استعانت از خداوند متعال به شرح ذیل انشاء رای می کند.

گواهی عدم امکان سازش:
در خصوص دادخواست زوجین آقای ……… فرزند …. و خانم ………… فرزند …. با وکالت آقای رضا بهروز وکیل پایه یک دادگستری از زوج و خانم ……….. از زوجه به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) جهت ثبت طلاق نظر به اینکه رابطه زوجیت از نوع عقد دائم برابر سند رسمی ازدواج بین طرفین محرز است و مساعی دادگاه و داوران منتخب برای حصول سازش و اصلاح ذات البین موثر واقع نشد. زوجه تعداد سیصد و نود سکه بهار آزادی (مقوم به مبلغ چهارصدمیلیون تومان) از مهریه اش را به زوج بابت طلاق بذل کرد، مابقی مهریه اش را حسب اظهار وکیل دریافت نموده است. وکیل زوج وکالتا قبول بذل کرد. حضانت دختر سه ساله حسب توافق با پدر است و از بابت ملاقات مادر توافق دارند. زوجه ادعای مالی دیگری ندارد و حسب گواهی پزشکی فاقد حمل است.

دادگاه با توجه به مراتب مستندا به ماده 1133 قانون مدنی و ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق گواهی عدم امکان سازش صادر می کند. زوجین می توانند ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ رای با مراجعه به دفتر رسمی طلاق نسبت به ثبت طلاق از نوع خلع نوبت اول اقدام نمایند. رای صادره حضوری و ظرف 20 روز قابل تجدیدنظرخواهی در مرجع محترم تجدیدنظر استان تهران است.

رئیس شعبه 277 دادگاه خانواده تهران

نمونه گواهی عدم امکان سازش طلاق از طرف مرد :

به تاریخ : ../../..

کلاسه پرونده: …………….

شماره دادنامه: ………….

مرجع رسیدگی : شعبه 268 دادگاه عمومی خانواده تهران

زوجین : خانم …………. فرزند محمود با وکالت …………….. و آقای ………… فرزند ……..با وکالت آقای رضا بهروز وکیل پایه یک دادگستری

خواسته : طلاق توافقی (طلاق به درخواست زوج و زوجه)

دادگاه با بررسی محتویات پرونده و استماع اظهارات طرفین ختم رسیدگی را اعلام و به شرح زیر مبادرت به صدور رای می نماید.

در خصوص دادخواست طلاق توافقی زوجین خانم …………. فرزند ……. با وکالت …………….. و آقای ………… فرزند …………. با وکالت …………. به موجب عقدنامه ازدواج شماره ……… دفترخانه رسمی 226 تهران به خواسته صدور حکم به طلاق توافقی با توجه به محتویات پرونده نظر به اینکه مساعی دادگاه در جهت حصول سازش و ادامه زندگی فیمابین موثر واقع نگردیده نظریه داوران حاکی از عدم امکان سازش زوجین می باشد و با عنایت به نظریه پزشکی به شماره 7-147 که مشعر بر باردار نبودن زوجه می باشد و نیز با توجه به توافق زوجین بدین شرح که:

1. زوجه با وکالت وکیل کل مهریه خویش مندرج در سند نکاحیه را در قبال اجرای صیغه طلاق (طلاق توافقی) به زوج بذل نمودند و وکیل زوج از جانب زوج قبول بذل نمود.

2.  زوجه پیرامون نفقه معوقه و جهیزیه ادعایی ندارد.

3. زوجین فاقد فرزند مشترک می باشند.

4. زوجه حسب گواهی پزشک باردار نمی باشد.

5. وکلاء طرفین اظهار داشتند زوجین پیرامون سایر حقوق متصوره ناشی از ایام زوجیت اعم از مالی و غیرمالی ادعایی بعد از اجرای صیغه طلاق توافقی نداشته و نخواهند داشت.

مستندا به ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام گواهی عدم امکان سازش را صادر می نماید تا زوجین به یکی از دفاتر رسمی مراجعه و صیغه طلاق از نوع خلع یا طلاق توافقی اجرا و به ثبت برساند. رای صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران بوده و پس از قطعیت مدت اعتبار آن از تاریخ ابلاغ سه ماه می باشد.

رای طلاق توافقی صادره به اینجانبان ابلاغ و حق هرگونه اعتراض، تجدیدنظرخواهی و فرجامخواهی را از خود سلب می نماییم؛ وکیل زوج و وکیل زوجه.

رئیس شعبه 268 دادگاه حقوقی خانواده دو تهران

نمونه گواهی عدم امکان سازش در طلاق از طرف زن :

پرونده کلاسه : …………

مرجع رسیدگی : شعبه 240 دادگاه خانواده تهران

دادنامه شماره : …………

خواهان : خانم ………….. به نشانی……………….

خوانده : آقای ………….. با وکالت آقای رضا بهروز وکیل پایه یک دادگستری به نشانی …………………

خواسته : طلاق توافقی
متن رای دادگاه گواهی عدم اکان سازش :
در خصوص دادخواست زوجین 1- خانم ……… فرزند …….. 2- آقای ……… فرزند ……… با وکالت رضا بهروز  خانم ……… به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش به منظور طلاق با توافق با توجه به محتویات پرونده و احراز رابطه زوجیت فی مابین زوجین و اصرار ایشان بر جدایی و با لحاظ اینکه انجام مشاوره موضوع ماده 25 قانون حمایت خانواده موجبات انصراف ایشان از خواسته نشد و براساس توافق به عمل آمده در مورد مهریه، جهیزیه، نفقه زوجه، حضانت، ملاقات و نفقه فرزند و شروط ضمن عقد و اجرت المثل تحت شرایط:

1. زوجه یک سکه از مهریه مندرج در سند نکاح را در قبال طلاق به زوج بذل نمود و وکیل زوج به وکالت از ناحیه زوج قبول بذل نمود مقرر شد مهریه بر ذمه زوج باقی باشد.

2. زوجه در خصوص جهیزیه ادعایی ندارد و حق طرح دعوی مطالبه نفقه معوقه و اجرت المثل برای وی محفوظ است.

3. زوجین فرزند مشترک ندارند.

4. زوجه برابر اقرار خودش باردار نیست.

5. زوجین نسبت به یکدیگر ادعایی ندارند.

دادگاه مستندا به مواد 24 و 25 و 26 و 29 و 31 و 34 و 36 و 37 قانون مذکور و مواد 1143 و 1146 قانون مدنی، گواهی عدم امکان سازش و اجازه طلاق، بین زوجین مذکور صادر و اعلام می دارد و به زوجین اجازه می دهد تا به یکی از دفاتر رسمی طلاق جهت اجرای صیغه طلاق از قسم خلع نوبت اول مراجعه نمایند و بدینوسیله از ناحیه این دادگاه به سردفتر طلاق مربوطه نمایندگی در اجرای صیغه طلاق اعطاء ی گردد و لازم است سردفتر مذکور ضمن اخذ گواهی عدم بارداری شرایط شرعی و قانونی را احراز نماید. گواهی صادره چنانچه ظرف سه ماه از تاریخ قطعیت به دفتر ثبت طلاق تسلیم نگردد، از اعتبار ساقط و با توجه به اسقاط حق تجدیدنظرخواهی طرفین قطعی است ضمناً دفترخانه مکلف است نتیجه را ثبت و اعلام نماید.

رئیس شعبه 240 دادگاه عمومی حقوقی مستقر در مجتمع خانواده یک تهران

نمونه گواهی عدم امکان سازش طلاق غیابی :

رای دادگاه (گواهی عدم امکان سازش) :
در خصوص دعوی زوجین خانم ………… و آقای ……….. به خواسته گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) با عنایت به اوراق و محتویات پرونده از جمله کپی مصدق سند ازدواج که پیوست پرونده است اظهارات خواهان و سایر قرائن زوجیت دائم خواهان ها محرز و مسلم است. زوجین پس از تقدیم دادخواست در جلسه دادگاه حاضر شده و خواسته را تکرار نمودند. دادگاه و مشاور خانواده مساعی خود را بای سازش و تشویق به ادامه زندگی مبذول داشته موثر واقع نشد و نامبردگان بر جدایی و طلاق و صدور گواهی عدم امکان سازش اصرار دارند و اظهار داشتند در خصوص:

1. مهریه: زوجه کل مهریه را بذل و زوج قبول بذل می نماید.

2. جهیزیه: مدعی نمی باشد.

3. نفقه: مدعی نمی باشد.

4. اجرت المثل: مدعی نمی باشد.

5. حضانت فرزند و ملاقات و نفقه آن: فرزند ندارند.

6. حق و حقوق مالی: مدعی نمی باشد.

7. حق تجدیدنظرخواهی: اسقاط شده است.

8. عدم بارداری: گواهی وضعیت بارداری زمان اجرای صیغه طلاق ارایه می گردد.

دادگاه به استناد ماده 1133 و 1146 قانون مدنی و ماده 25 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 گواهی عدم امکان سازش زوجین فوق را صادر و اعلام می دارد به زوجین اجازه داده می شود تا با مراجعه به دفتر ثبت طلاق نسبت به اجرای صیغه طلاق و ثبت رسمی آن اقدام نمایند. نوع طلاق خلع؛ رعایت شرایط صحت اجرای صیغه طلاق از جمله مفاد 1134 و 1135 و 1140 و 1141 قانون مدنی برعهده مجری صیغه طلاق است. اعتبار گواهی صادره پس از ابلاغ و قطعی شدن آن سه ماه است. رای صادره به لحاظ سلب حق تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی از سوی خواهان ها قطعی است.

رئیس شعبه 253 دادگاه عمومی (خانواده یک) تهران

سوالات متداول❔

▪️ تفاوت گواهی عدم سازش و حکم طلاق چیست؟

گواهی عدم امکان سازش با اراده مرد و یا در صورت طلاق توافقی صادر می گردد؛ اما درخواست طلاق به خواست زن و با احراز شرایط صادر می شود.

اعتبار گواهی عدم امکان سازش تنها 3 ماه است؛ در حالی که در حکم طلاق 6 ماه فرصت فرجام خواهی وجود دارد.

در هنگام صدور حکم طلاق دادگاه مستقیما وارد عمل شده و زوج را مجبور به طلاق می کند؛ اما در ضمن صدور گواهی عدم امکان سازش دادگاه وارد ماهیت دعوا و علت و چرایی آن نمی شود و فقط تصمیم طلاق را پس از طی کردن مراحل تایید می کند.

▪️ اگر زوجین بعد از صدور گواهی عدم سازش با یک دیگر برای سازش مجدد توافق کنند چه اتفاقی می افتد؟

اعتبار گواهی سازش از بین خواهد رفت و اگر زوجین یا زوج مجددا تصمیم به طلاق بگیرد باید دوباره تمام مسیر را طی کند تا بتواند گواهی عدم امکان سازش را اخذ کند.

▪️ مراحل بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش چگونه است؟

پس از دریافت گواهی عدم سازش می توانید به دفتر ازدواج و طلاق مراجعه کرده تا در آنجا صیغه طلاق جاری شود.

▪️ اعتراض به گواهی عدم امکان سازش چگونه است؟

امکان اعتراض به گواهی عدم امکان سازش از طریق دادگاه تجدید نظر وجود ندارد؛ لذا ‌برای ثبت اعتراض باید از طریق دیوان عالی کشور اعتراض خود را مطرح کنید.

▪️ امکان دریافت گواهی عدم امکان سازش به صورت غیابی هم‌ وجود دارد؟

اگر زوجین تمایلی به حضور در مراحل اخذ گواهی نداشته باشند، وکیل آن ها ملزم به حضور خواهد بود.

طلاق رویدادی حقوقیست که به عقد نکاح پایان می بخشد و با آثار و تبعات قانونی بسیار زیادی همراه است. قانونگذار به جهات زیادی شرایط خاصی برای طلاق زوجین در نظر گرفته و زوجین برای ثبت طلاق خود ملزم به عبور از مسیر قانونی آن هستند. در این میان صدور گواهی عدم امکان سازش به عنوان یکی از مهم ترین مراحل طلاق شناخته می شود و اخذ آن پیش نیازی ضروری برای ثبت طلاق به شمار می رود.

 

انتخاب وکیل متخصص و باتجربه در این امر می تواند ضمن ارائه ی مشاوره حقوقی دقیق و جامع، شما را در کوتاه ترین زمان ممکن به نتیجه برساند.وکیل پایه یک دادگستری رضا بهروز شما را از ابتدای پرونده یاری کرده تا شما را به بهترین نتیجه مورد نظرتان برساند. جهت مشاوره به صورت تلفنی و حضوری با ما در تماس باشید 09128892520📞

 

 

#وکیل طلاق#وکیل خانواده#وکیل زوج#وکیل طلاق توافقی#وکیل ملاقات فرزند#وکیل حقوقی#

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا