مهریه، عبارت است از مالی که به موجب عقد نکاح دایم یا موقت، به ملکیت زن در آمده و او می تواند، در آن تصرف نموده و یا هر زمان که بخواهد، آن را مطالبه کند. مهریه، می تواند عند المطالبه و حال باشد. در این صورت، باید، به محض تقاضای زوجه، پرداخت شود؛ یا عندالاستطاعه بوده و پرداخت آن، منوط به توانایی مالی زوج باشد. مهر المسمی، مهر المثل ، مهر السنه و مهر المتعه، انواع مهر، بر اساس قانون مدنی می باشند.
مهریه چیست؟
باید گفت: از جمله حقوق مالی که به موجب عقد ازدواج، به زن، تعلق می گیرد، مهریه یا مهر می باشد. به موجب ماده 1082 قانون مدنی: ” به مجرد عقد، زن مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید”. همانگونه که از این ماده، مشخص می شود، به محض اینکه عقد نکاح، میان زوجین واقع شد، زن، مالک مهریه می شود و هیچ چیز، نمی تواند جلوی این مالکیت را بگیرد. چیزی که به عنوان مهریه، در عقد نکاح، در نظر گرفته می شود، باید مال باشد، قابلیت تملک داشته باشد، متعلق به دیگری نبوده و معین و دقیق باشد.
هرچند در عمل، بسیار اتفاق می افتد که زن، موقع طلاق، مهریه را مطالبه کند، اما او، از زمان وقوع عقد، در هر زمان که بخواهد، می تواند، پرداخت مهریه خود را از شوهر درخواست نماید. شایان ذکر است، مسایلی همچون، رابطه نامشروع و نشوز زن یا عدم تمکین وی، مانع از استحقاق زن، نسبت به مهریه نیست.
انواع مهر :
عند المطالبه:
درمه مهریه، حال بوده و به محض مطالبه توسط زن، باید به او پرداخت شود. چنانچه مرد، استطاعت مالی پرداخت آن، به صورت یکجا را نداشته باشد، می تواند، با اثبات اعسار خود به دادگاه، اقدام به تقسیط مهریه و پرداخت آن، طی اقساط نماید.
عند الاستطاعه:
برای دریافت مهریه عندالاستطاعه، زن باید استطاعت یا توانایی مرد، برای پرداخت مهریه را در دادگاه ثابت کند. چنانچه مرد، از توانایی مالی برخوردار نباشد، ملزم به پرداخت مهریه نیست.
مهریه در فقه و حقوق اسلامی به سه نوع تقسیم میشود :
مهرالمسمی :
هرگاه مهردر در عقد ازدواج تعیین شده باشد به آن مهرالمسمی گویند.یا به تعبیر دیگر مهرالمسمی عبارت است از مال معینی که به عنوان مهر با توافق طرفین تعیین می شودیا شخصی که زوجین انتخاب کرده اند آن رامعیین می کند.
مهرالمثل:
اگر مهر در عقد ذکر نشده یا عدم مهر شرط شده باشد و قبل از تعیین مهر نزدیکی واقع شود، زن مستحق مهرالمثل خواهد بود و اگر قبل از تأدیه مهر، نکاح منحل شود لطمه ای به حق زن وارد نخواهد شد و او میتواند حتی بعد از انحلال نکاح حق خود را مطالبه کند و چنانچه انحلال نکاح به علت فوت زن باشد، حق زن به ورثه او انتقال می یابد زیرا با وقوع نزدیکی زن استحقاق مهرالمثل پیدا کرده و موجبی برای سقوط حق او نیست و اصل، بقاء حق است. در این حکم تفاوت نمی کند که علت انحلال نکاح، طلاق یا فسخ یا فوت باشد.
مهرالمتعه:
هرگاه مهر در عقد ذکر نشده باشد و شوهر قبل از نزدیکی و تعیین مهر زن خود را طلاق دهد، زن مستحق مهرالمتعه است.برای تعیین میزان مهرالمتعه، بر خلاف مهرالمسمی، وضعیت اقتصادی مرد مورد توجه قرار میگیرد نه وضعیت زن.
برابر قانون مدنی زن در موارد زیر مستحق مهر المثل است:
• هرگاه مهر در عقد تعیین نشده باشد و قبل از تراضی بر مهر معین، بین زوجین نزدیکی واقع شود.
•هرگاه عدم مهر در عقد شرط شده باشد و قبل از تراضی زوجین بر مهر نزدیکی واقع شود .
•هرگاه توافق طرفین درباره مهر المسمی به جهتی باطل باشد، چنانکه مال تعیین شده مجهول باشد یا مالیت نداشته باشد.
•هرگاه نکاح باطل وزن جاهل به بطلان بوده و نزدیکی هم واقع شده باشد.
اگر مهریه وجه نقد باشد بر طبق تبصره ماده 1082 قانون مدنی و همچنین آییننامه اجرایی قانون یک تبصره به ماده 1082 قانون مدنی مصوب 1377/02/13 هیئت وزیران، بر طبق شاخص اعلام شود قوه قضاییه به نرخ روز محاسبه میشود چه اینکه مطالبه از طریق دادگاه باشد و یا اداره ثبت.
● اگر زوج فوت کرده باشد فقط تا تاریخ فوت شوهر مهر بهروز محاسبه میشود حتی اگر چند سال بعد از فوت شوهر، زوجه به طرفیت وراث مطالبه مهریه کرده باشد. مهریه وجه نقد تا زمان فوت شوهر متوفی به نرخ روز محاسبه میشود.
● مهریه وجه نقد به نرخ روز بر طبق استفساریه تبصره ذیل ماده 1082 قانون مدنی مصوب 1376 تا زمان پرداخت آن توسط زوج محاسبه میشود و نه تا زمان مطالبه مهریه زوجه.
مراحل مطالبه مهریه :
از طریق اداره ثبت: در این روش، زن باید با مراجعه به اداره ثبت اسناد و املاک محل سکونت شوهر، درخواست صدور اجراییه مهریه کند. اداره ثبت پس از بررسی مدارک و احراز هویت زن، اجراییه مهریه را صادر می کند. پس از صدور اجراییه، زن می تواند با مراجعه به دفتر اسناد رسمی، اموال شوهر را توقیف کند. اموال توقیف شده به مزایده گذاشته می شود و مبلغ حاصل از مزایده به عنوان مهریه زن پرداخت می شود.
از طریق دادگاه: در این روش، زن باید با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی، دادخواست مطالبه مهریه را تنظیم و ثبت کند. دادخواست مطالبه مهریه باید حاوی اطلاعات زیر باشد:
- مشخصات زن و شوهر
- میزان مهریه
- تاریخ عقد نکاح
- دلایل مطالبه مهریه
دادگاه پس از بررسی دادخواست و مدارک، حکم به پرداخت مهریه صادر می کند. حکم دادگاه قطعی و لازم الاجرا است. در صورتی که مرد از پرداخت مهریه خودداری کند، زن می تواند با مراجعه به اجرای احکام مدنی دادگاه، حکم دادگاه را اجرا کند.
مدارک لازم برای بهترین روش اجرا گذاشتن مهریه چیست؟
مدارکی که برای به اجرا گذاشتن مهریه لازم دارید تا مهریه را از طریق اجرای ثبت مطالبه کنید صرفا اصل عقدنامه و کارت ملی زوجه میباشد. در صورت نبودن سند ازدواج عقدنامه شما میتوانید در زمان مراجعه به دفتر ازدواج و قبل از درخواست اجراییه یک رونوشت برابر اصل از سر دفتر دریافت کرده و با انضمام کارت ملی درخواست صدور اجراییه مهریه را بدهید.
مطالبه مهریه از طریق دادگاه به چه صورت است؟
تنظیم دادخواست مطالبه مهریه
ارائه دادخواست به دادگاه یا اداره ثبت اسناد و املاک
بررسی مدارک و مستندات زوجه توسط دادگاه یا اداره ثبت اسناد و املاک
صدور حکم پرداخت مهریه توسط دادگاه یا اداره ثبت اسناد و املاک
اجرای حکم پرداخت مهریه توسط اداره ثبت اسناد و املاک یا اجرای احکام مدنی
در حال حاضر با مطالبه مهریه از سوی زوجه ابتدا روند از طریق اجرای ثبت پیش خواهد رفت اگر شوهر مال یا سند رسمی نداشته باشد با انصراف فرد از این طریق باید با دادن دادخواست از دادگاه مطالبه مهریه کند:
هزینه دادرسی مطالبه مهریه در دادگاه معادل 3.5 درصد قیمت روز سکه است.
لزومی ندارد که همه مهریه را درخواست و مطالبه کنید لذا اگر شوهر مالی ندارد یا اموال او اندک است میتوانید قسمتی از مهر را در دادخواست مطالبه کنید. حق اجرا گذاشتن مهریه باقیمانده برای زوجه محفوظ است.
اگر زنی که دادخواست مهریه داده توانایی پرداخت هزینه دادرسی را نداشته باشد بایستی تقاضای اعسار از پرداخت هزینه دادرسی را استناد شهادت شهود تقاضا کند. دادگاه خانواده در بدو امر به موضوع اعسار زوجه از پرداخت هزینه دادرسی رسیدگی میکند.
زوجه میتواند مطالبه مهریه را در محل اقامت خود یا محل اقامت شوهر از دادگاه خانواده تقاضا کند. ولی اگر مهریه مال غیرمنقول باشد بر طبق ماده 12 قانون حمایت خانواده و ماده 12 قانون آیین دادرسی مدنی میبایستی در دادگاه محلی که ملک واقعشده دادخواست مطالبه مهریه داده شود.
مطالبه مهریه از طریق اداره ثبت به چه صورت است؟
برای کسانی که بهسرعت قصد ممنوعالخروج کردن زوج را داشته باشند و همچنین در مواردی که زوج اموالی برای توقیف دارد مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت راه خوبی است.
در ابتدا زوجه یا وکیل او بایستی به دفتر ازدواج مندرج در عقدنامه و شناسنامه مراجعه کرده و تقاضای صدور اجرائیه کند پسازآن سردفتر ازدواج به تعداد مهریه مطالبه شده توسط زوجه، برای زوج به نشانی مندرج در عقدنامه اجرائیه از طریق پست ارسال میکند. بعدازآن بایستی به اداره اجرای ثبت شهر محل ازدواج مراجعه کرد تا اموال شوهر برای توقیف معرفی شود.
بهترین روش به اجرا گذاشتن مهریه چیست؟
صدور اجراییه از طریق دفترخانه ازدواج به عنوان موثرترین و سریعترین روش اجرا گذاشتن مهریه شناخته میشود. دفترازدواج به عنوان مرجع رسمی ثبت ازدواج، تمامی اطلاعات مربوط به مهریه و شرایط آن را در دست دارد. این امر باعث میشود پس از ثبت اجراییه فرآیند دریافت آن با مستندات و مدارک قانونی موجود قابلیت اجرایی داشته باشد و به سرعت به عنوان یک سند قانونی به مرحله اجرا درآید.
مراحل بهترین روش به اجرا گذاشتن مهریه چیست؟
برای اجرا گذاشتن مهریه در دفترخانه ازدواج و شروع فرایند آن ابتدا می بایست زوجه یا وکیل قانونی او با مراجعه حضوری به دفتر خانه که در آن ازدواج ثبت شده درخواست صدور اجراییه را بر اساس سند ازدواج بدهد در صورت عدم پرداخت مهریه توسط آقا پرونده به اجرای ثبت برای توقیف اموال ارجاع داده خواهد شد و خانم می تواند با طی کردن مراحل دادرسی از محل فروش و توقیف اموال آقا مهریه خود را برداشت نماید.
به طور کلی مراحل به اجرا گذاشتن مهریه را میتوان به دو بخش تقسیم کرد :
بخش اول انجام اقدامات قانونی از طریق دفتر ازدواج و ثبت اجراییه و بعد از صدور اجراییه پرونده و لوایح تقدیمی به اداره ثبت ارجاع میشود و شما میتوانید روند توقیف اموال، ارزیابی اموال، مزایده و غیره را از طریق اداره ثبت پیگیری نمایید.
بخش دوم مطالبه مهریه از طریق دادگاه است که بعد از گذراندن مراحل اجرای ثبت میباشد. یک وکیل خانواده میتواند در مدیریت و گذراندن هرچه سریعتر این مراحل به شما کمک شایانی نماید.وکیل رضا بهروز آماده ی خدمات رسانی به شما عزیزان می باشد.
اجرا گذاشتن مهریه چقدر زمان میبرد؟
به طور کلی، در صورت وجود شرایط اجرای مهریه در دفترخانه ازدواج، زوجه میتواند در مدت زمان 1 روز مهریه خود را به اجرا بگذارد.
بعد از به اجرا گذاشتن مهریه، دفتر ازدواج برای زوج اخطاریه ارسال می کند و به آقا 10 روز مهلت میدهد تا مهریه خانم را پرداخت نماید.
آیا به اجرا گذاشتن مهریه هزینه دارد؟
ابتدا باید هزینه ثبت و صدور اجراییه در دفاتر ازدواج پرداخت می شود و بعد از گذراندن مراحل اجرای ثبت در صورت وصول مهریه یک بیستم آن به عنوان هزینه اجرا دریافت میشود.
نکته: یک بیستم مبلغ مهریه از محل پرداخت آن تامین خواهد شد.
در صورت عدم شناسایی اموال میبایست به دادگاه مراجعه نمود. ثبت دادخواست مطالبه مهریه مستلزم پرداخت هزینه دادرسی به میزان 3/5 درصد مهریه است.
البته در صورتی که استطاعت مالی جهت پرداخت هزینه دادرسی مطالبه مهریه نداشته باشید میتوان با ارائه مستندات از دادگاه تقاضای اعسار از پرداخت هزینه دادرسی مهریه نمود. از آنجایی که مطالبه و در نهایت وصول مهریه مستلزم پرداخت هزینه و گذراندن مراحل مختلف در اداره ثبت و دادگاه میباشد، اختیار نمودن وکیل مهریه از اهمیت ویژهای برخوردار است وکیل رضا بهروز میتواند شما را در تمامی مراحل یاری نماید تا شما عزیزان بتوانید مهریه خود را به راحتی مطالبه نمایید.
چه مهریه هایی قابل به اجرا گذاشتن و پیگیری هستند؟
مهریهای که زن درخواست یا مطالبه میکند باید ارزش مالی داشته باشد تا بتوان آن را از طریق مراجع قانونی دریافت کرد.
مهریهای که حدود آن نامشخص و مجهول است و یا مهر، اموالی به صورت شرط ضمن عقد نکاح میباشد از صدور اجراییه قابل مطالبه نیست و باید از طریق دادگاه، الزام زوج را خواست. در نظر داشته باشید مهریه باید مقدار و میزان معینی داشته باشد.
همچنین مهریه باید مشروع بوده و مرد امکان پرداخت آن را داشته باشد. برای جلوگیری از بروز مشکلات و پیچیدگیها در فرآیند دریافت مهریه، توصیه میشود از همان ابتدا با وکیل مهریه متخصص مشورت کنید.
اجرا گذاشتن مهریه در دوران عقد به چه صورت است؟
زوجه در زمان عقد میتواند مهریه خود را مطالبه نماید. زوج نیز در صورت مطالبه زن موظف به پرداخت مهریه به طور کامل است. بنابراین مرد نمیتواند در صورت دوشیزه بودن زن به بهانه پرداخت مهریه او را به تمکین وادار سازد. با این حال اگر زوجه در زمان عقد درخواست طلاق دهد، در صورتیکه دوشیزه باشد، نصف مهریه به وی تعلق میگیرد. اگر پیش از درخواست طلاق همه مهریه را دریافت نموده باشد باید نیمی از آن را به زوج بازگرداند.
اجرا گذاشتن مهریه عقد موقت به چه صورت است؟
غالبا صیغه نامه های ازدواج موقت سند عادی است. حتی اگر در دفتر ازدواج تنظیم شده باشد مگر اینکه به صورت رسمی ثبت شده باشد اما به هر حال مهریه مندرج در آنها قابل مطالبه از طریق دادگاه است. و زوجه عقد موقت چه در مدت نکاح باشد چه تمکین کرده باشد یا خیر و چه اینکه مدت تمام شده باشد، حق دارد مطالبه مهریه از شوهر کند.
آیا گرفتن مهریه و ادامه زندگی امکان پذیر است؟
گرفتن مهریه بدون طلاق بی تردید امکان پذیر است زوجه می تواند هر وقت که بخواهد حتی بدون درخواست طلاق و حتی در منزل شوهر، مطالبه مهریه از شوهر کند. اما اینکه به صلاح زندگی مشترک است یا خیر، موضوع دیگری است که تشخیص آن با زوجه است.
قانون جدید مهریه 110 سکه چیست؟
به طور خلاصه در قانون جدید مهریه اجرایی شدن قانون حمایت خانواده جدید، صرفا تا میزان 110 سکه یا معادل ریالی آن به نرخ روز، امکان جلب شوهر به سبب نپرداختن مهریه وجود دارد. به عبارت دیگر میزان مهریه توافق شده در سند ازدواج هر چقدر باشد معتبر است و امکان مطالبه آن از طریق دادگاه و اجرای ثبت وجود دارد فقط صدور جلب تا 110 سکه امکان پذیر است.
مثال: مهریه خانمی 350 سکه تمام بهار آزادی است زوجه مقدار 200 سکه آن را از طریق دادگاه دادخواست مطالبه مهریه می دهد و در نهایت رای محکومیت زوج به پرداخت 200 سکه صادر می شود. در مرحله اجرای حکم و بعد از صدور اجراییه زوجه نمی تواند اموالی از زوج به دادگاه ارائه کند و استعلام ها از بانک مرکزی، اداره راهور و اداره ثبت اسناد هم نشان دهنده این است که شوهر اموالی ندارد. در ادامه شوهر دادخواست اعسار از پرداخت دفعی مهریه را تقدیم دادگاه می کند و به استناد شهادت شهود و اعلام اینکه فاقد مال منقول و غیر منقول است مذدعی اعسار و تقسیط مهریه می شود. دادگاه پس از استماع اظهارات زوج و زوجه و با توجه به شغل شوهر، 10 سکه پیش پرداخت و هر دو ماه یک سکه تمام بهار آزادی زوج را محکوم به پرداخت می کند. اگر زوج پیش پرداخت 10سکه و اقساط را تا 110 سکه پرداخت نکند دادگاه به درخواست زوجه بایستی حکم جلب را صادر کند.
اما اگر تا 110 سکه پرداخت شود، مرد با نپرداختن با قیمانده و مازاد 110 سکه دیگر جلب نخواهد داشت و زوجه بایستی که بتواند اموالی از شوهر به دادگاه معرفی کند و اگر عاجز از آن باشد یا مالی نباشد، نه می توان شوهر را جلب کرد و نه ممنوع الخروج.
آیا اجرا گذاشتن مهریه به صورت اینترنتی امکان پذیر است؟
در گذشته برای پیگیری و دریافت مهریه باید حضوری به دادگاه مراجعه میکردید. در حال حاضر میتوان بسیاری از مراحل اجرا گذاشتن مهریه را به کمک وکیل و به صورت اینترنتی پیگیری کرد. در همین راستا باید احراز هویت صورت بگیرد و مدارک مورد نیاز به همراه درخواست اجرا به اداره اجرای اسناد ارسال شود. به طور کلی بهتر است برای تسریع و تسهیل روند اجرا گذاشتن مهریه اینترنتی از یک وکیل کمک بگیرید تا بدون نیاز به حضور مداوم و دوندگی، به راحتی در زمان کوتاه مهریه خود را دریافت کنید.
تکلیف مهریه در صورت عدم تمکن مالی مرد چیست؟
بعد از صدور حکم پرداخت مهریه، در مواردی که مرد توانایی مالی لازم برای پرداخت یکجای مهریه را ندارد، مرد میتواند با تقدیم دادخواست اعسار از مهریه، ظرف مدتی 30 روز پس از صدور اجراییه، از دادگاه درخواست کند که مهریه را تقسیط نماید.
تقسیط مهریه، مستلزم ارائه دلایلی مبنی بر معسر بودن و عدم استطاعت مرد است و این موضوع میبایست در دادگاه به اثبات برسد. البته دادگاه نیز ممکن است در راستای کشف حقیقت در خصوص گردش مالی حسابهای زوج، نقل و انتقال اموال و غیره؛ استعلامهای لازم را اخذ نماید.
شایان ذکر است به موجب قانون جدید مهریه که مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت را الزامی نموده است بعد از صدور اجراییه ثبتی از دفترخانه نیز امکان ثبت دادخواست اعسار از مهریه وجود دارد.
شرایط اعسار زوج از پرداخت مهریه چیست؟
شرایط اعسار زوج از پرداخت مهریه عبارتند از:
داشتن مهریه عندالمطالبه: اعسار از پرداخت مهریه صرفاً در مورد مهریه عندالمطالبه قابل طرح است. در مهریه عندالاستطاعه، زوج مکلف به پرداخت مهریه در صورت تمکن مالی است و در صورت ناتوانی مالی، اعسار وی پذیرفته نمیشود.
عدم توانایی مالی زوج در پرداخت مهریه: زوج باید ثابت کند که به دلیل عدم درآمد کافی یا وجود بدهیهای زیاد، قادر به پرداخت مهریه نیست.
اثبات ناتوانی مالی زوج: زوج باید با ارائه مستندات و مدارک لازم، ناتوانی مالی خود را به دادگاه اثبات کند. این مستندات میتواند شامل مواردی مانند استشهادیه، صورت حساب بانکی، گزارش حسابرسی، گواهی عدم اشتغال، و غیره باشد.
در صورتی که زوج بتواند شرایط اعسار از پرداخت مهریه را اثبات کند، دادگاه حکم به اعسار وی صادر میکند. در این صورت، زوج ملزم به پرداخت مهریه به صورت اقساطی خواهد بود. میزان اقساط و مدت زمان پرداخت مهریه به تشخیص دادگاه تعیین میشود.
توافقنامه مهریه چیست؟
یکی از روشهای دریافت مهریه، استفاده از توافقنامه مهریه است. در توافق نامه، زوجین با مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی و یا در دادگاه، اقساط و شرایط پرداخت مهریه را با توافق یکدیگر تعیین مینماید.
مستثنیات دین شامل چه چیزهایی میشود؟
توجه داشته باشید که بعضی از اموال قابل توقیف نیست و اگر هم توقیف شود با اعتراض شوهر از توقیف آزاد می شود که در اصطلاح حقوقی به آنها مستثنیات دین گفته می شود که بر طبق ماده 24 قانون محکومیت های مالی عبارت هستند از:
- منزل مسکونی که عرفاً در شأن محکومٌ علیه در حالت اعسار او باشد.
- اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوائج ضروری محکومٌ علیه و افراد تحت تکفل وی لازم است.
- آذوقه موجود به قدر احتیاج محکومٌعلیه و افراد تحت تکفل وی برای مدتی که عرفاً آذوقه ذخیره میشود.
- کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق متناسب با شأن آنها
- وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه وران، کشاورزان و سایر اشخاص که برای امرار معاش ضروری آنها و افراد تحت تکفلشان لازم است.
- تلفن مورد نیاز مدیون
- مبلغی که در ضمن عقد اجاره به موجر پرداخت میشود، مشروط بر اینکه پرداخت اجاره بها بدون آن موجب عسر و حرج گردد و عین مستأجره مورد نیاز مدیون بوده و بالاتر از شأن او نباشد.
سوالات متداول؟
امکان ممنوع الخروج کردن شوهر برای سکه بالای 110 عدد از طریق اداره اجرای ثبت وجود دارد؟
بله. اداره اجرای ثبت ممنوعیت و محدودیتی برای ممنوع الخروج کردن مهریه مستند به سند رسمی ندارد. حتی اگر 110 سکه از مهریه دریافت شده باشد و برای مازاد آن زوجه تقاضای ممنوع الخروج کردن شوهر کند.
در اجرا گذاشتن مهریه در اجرای ثبت ملاک قیمت سکه در زمان درخواست اجرائیه است یا وصول مهریه؟
وصول مهریه
چه روش هایی برای اجرا گذاشتن مهریه وجود دارد؟
زوجه میتواند از دو روش اقدام به مطالبه مهریه کند: از طریق دادگاه . از طریق اداره ثبت
هزینه به اجرا گذاشتن مهریه چقدر است؟
هزینه اجرا گذاشتن مهریه باتوجه به روش آن متفاوت است. در روش مطالبه مهریه از طریق اداره ثبت هزینه معال یک بیستم کل مهریه میشود. و از طریق دادگاه خانواده معادل 3/5 درصد مبلغ مهریه است.
مدارک لازم برای درخواست صدور اجرائیه برای مهریه چیست؟
مدارک شناسایی زوجه به انضمام عقدنامه یا رونوشت پرکردن فرم مخصوص و درخواست صدور اجرائیه از دفتر ازدواج.
پرداخت اقساط مهریه قانونی چقدر است؟
میزان اقساط مهریه به توانایی مالی مرد و تصمیم دادگاه بستگی دارد.
در قانون جدید سقف مهریه تا چند سکه قابل اجراست؟
سقف مهریه در قانون جدید تا 110 سکه بهار آزادی است.
مهریه حق قانونی زوجه است و او می تواند در هر زمانی، چه در زمان ازدواج و چه پس از طلاق، آن را مطالبه نماید. مطالبه مهریه از طریق دو مرجع دفاتر اسناد رسمی و دادگاه صورت می گیرد.
زوجه باید در هنگام مطالبه مهریه، تمام شرایط و ضوابط قانونی را رعایت نماید. در صورتی که زوجه تمام شرایط قانونی را رعایت نماید با همراهی یک وکیل خوب و مجرب در خصوص مطالبه مهریه می تواند مهریه خود را به صورت کامل و بدون هیچ مشکلی دریافت نماید وکیل رضا بهروز آماده خدمات رسانی به شما عزیزان میباشد
برای رزرو وقت مشاوره حضوری و تلفنی با ما در تماس باشید 09128892520