مزاحمت بانوان

ایجاد مزاحمت برای بانوان چه مجازاتی دارد؟

ایجاد نظم و امنیت روانی و جسمانی در جامعه یکی از دلایل وضع قوانین در هر کشور است. در صورتی افراد یک جامعه می‌ توانند یک جامعه سالم تشکیل دهند که از سلامت روانی برخوردار باشند. از این‌ رو، قانون‌گذاران برای افراد جامعه قوانینی را وضع کرده‌ اند تا نسبت‌ به حقوق یکدیگر مسئولیت‌ هایی داشته باشند. یکی از رفتارهایی که توسط حکومت‌ ها به یکی از مهم‌ترین جرایم تبدیل شده‌ است، ایجاد مزاحمت برای بانوان است. اگر افرادی بدون در نظر گرفتن ارزش‌ های اخلاقی باعث ایجاد یک فضای ناامن برای نوامیس و بانوان شوند، مجازاتی را متحمل خواهند شد که این مجازات با توجه به شرایط رخداد آن می‌ تواند حبس و یا تحمل شلاق باشد.

جرم مزاحمت برای بانوان در قانون چیست؟

قانون‌گذاران هر جامعه توهین و هتک حرمت به افراد جامعه را یک جرم می‌ دانند. در ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی، مزاحمت بانوان نیز یک جرم عمومی شناخته می‌ شود. با توجه به متن ماده ۶۱۹ قانون مجازات، هرکس در اماکن عمومی و یا معابر باعث ایجاد مزاحمت بانوان و یا اطفال شود و یا این‌که با هرگونه الفاظ و حرکات مخالف شئون به آن‌ها توهین کند، به حبس از دو الی شش ماه و یا تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌ شود.

شاید برای شما نیز جالب باشد که منظور از جرم مزاحمت چیست؟ در این نوع جرم اگر فردی در هر یک از اماکن عمومی عملی را که مغایر با عرف و عموم جامعه است انجام دهد، نوعی توهین و یا مزاحمت شناخته می‌ شود که از جمله جرایم عمدی است. مگراین‌که فرد خلاف آن را ثابت نماید. به‌ عنوان مثال اگر فردی خانمی را تعقیب کند، باعث ایجاد مزاحمت برای او شده‌ است و نیاز به اثبات آن توسط خانم نیست. دراین‌صورت باید آقا ثابت کند که قصد مزاحمت نداشته است تا مسئولیت کیفری از او رفع گردد.

مزاحمت برای بانوان در فضای مجازی چیست وچه جرمی دارد؟

 

مجازات مزاحمت برای بانوان

جرم مزاحمت بانوان در فضای مجازی تحمل حبس از پانزده روز تا سه ماه است. با توجه به ماده ۱۵ قانون جرایم رایانه‌ ای، اگر کسی با ارسال محتویات نامناسب فردی را تهدید کند و یا او را ترغیب به انجام عملی سازد، به حبس از ۹۱ روز تا ۱ سال و یا پرداخت هزینه نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال محکوم خواهد شد.

با توجه به ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی حکم مزاحمت برای زنان در فضای مجازی مطابق با جرم مزاحمت در اماکن عمومی است که در آن فرد به تحمل حبس و تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌ شود.

مجازات مزاحمت در فضای مجازی

مجازات مزاحمت تلفنی برای زن متاهل می‌تواند شامل مزاحمت از طریق فضای مجازی نیز باشد. در فضای مجازی و نرم افزار‌های پیام رسانی که امکان ارسال پیام و صوت و تصویر به اشخاص مختلف را فراهم می‌کنند امکان مزاحمت برای افراد بسیار بالا می‌رود.

گاهی این مزاحمت می‌تواند برای یک زن متاهل اتفاق بیفتد که مجازات مزاحمت برای زن شوهردار را در پی دارد. زمانی که یک فرد در فضای مجازی مزاحم شما می‌شود و مکررا پیام می‌فرستد و از طریق مختلف به شما دسترسی پیدا می‌کند، می‌توانید از او شکایت کرده و درخواست مجازات مزاحمت در فضای مجازی را داشته باشید.

در این مسیر بهتر است از کمک یک وکیل کارکشته نیز استفاده کنید تا مراحل شکایت سریع‌تر و بهتر پیش برود. انواع مزاحمت در فضای مجازی می‌تواند شامل موارد زیر باشد.

  • تهدید.
  • توهین و فحاشی.
  • باج گیری.
  • آزار و اذیت.
  • و غیره.

مجازات مزاحمت تلفنی برای زن شوهردار در فضای مجازی شامل محدودیت‌های مخابراتی و حبس از ۱۵ روز تا سه ماه باشد.

شرایط اثبات مزاحمت ناموسی ؟

شما می‌ توانید از روش‌ های مختلفی نسبت‌ به اثبات مزاحمت بانوان اقدام کنید. شما می‌ توانید از طریق شهادت شهود، وقوع جرم در منظر نیروی انتظامی، اقرار و یا ثبت واقعه مزاحمت توسط دوربین‌ های مداربسته شهری جرم را ثابت کنید.

مجازات مزاحمت نوامیس با ماشین؟

اگر مالک خودرو با ماشین خود باعث ایجاد مزاحمت بانوان شود و یا به آن‌ ها توهین کند، درصورتی‌که مشخصات او قابل تشخیص نباشند، می‌ توان از طریق پلاک خودرو شکواییه را به دادسرا ارسال کرد. همان‌طورکه در بخش‌ های قبل نیز اشاره کردیم، اگر فردی با استفاده از ماشین نسبت‌ به مزاحمت برای نوامیس و بانوان اقدام کند، با توجه به قانون مجازات اسلامی به تحمل حبس و شلاق محکوم می‌ شود.

نظریه مشورتی مزاحمت برای بانوان

با توجه به نظریه مشورت ۱۰۱۵۳/۷، زمانی جرم مزاحمت بانوان محقق می‌ شود که جرم توسط افراد نامحرم انجام شود. اگر فرد همسر و فرزند خود را تعقیب کند، شامل این جرم نیست. همچنین قانون‌گذارها تعرض به همسر و فرزندان را به‌ دلیل آن‌ که حیثیت آن‌ ها حیثیت مرد است، شامل جرم مزاحمت نمی‌ داند.

مزاحمت برای بانوان قابل گذشت است؟

جرم مزاحمت بانوان و نوامیس یکی از جرایم غیرقابل گذشت می‌ باشد به‌ گونه‌ ای که حتی با گذشت شاکی هم فرد متهم مجازات خواهد شد. مگراین‌که با گذشت شاکی تخفیفی در مجازات متهم اعمال شود.

 

سخن پایانی

ایجاد مزاحمت برای نوامیس و بانوان در اماکن عمومی جرم است و فرد مرتکب جرم باید مجازات آن را متقبل شود. در این مقاله سعی کردیم شما را با شرایط اثبات جرم مزاحمت بانوان و مجازات آن آشنا سازیم . فرد مرتکب به تحمل حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم می شود.

 

در خصوص پرونده های کیفری خود با وکیل رضا بهروز در تماس باشید

09128892520📞

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا